Juneći gulaš

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Juneći gulaš
Juneći gulaš
Juneći gulaš
Juneći gulaš
Juneći gulaš
Juneći gulaš
Juneći gulaš

Sastojci

Broj porcija
4
3 kapule (crveni luk)
3 češnja češnjaka
600 g junetine
Suncokretovo ulje
Mljevena slatka crvena paprika
Povrtni temeljac
1 dcl crnog vina
1 žlica koncentrata rajčice
Peršin

Priprema

Dodati u tavu suncokretovo ulje i zagrijati ga na srednjoj temperaturi. Staviti meso ikratko ga popržiti sa svih strana. Kad je meso poprimilo boju sa svih strana prebaciti ga na jedan tanjur i poklopiti.
Ulje u kojem se pržilo meso prebaciti u lonac i dodati nasjeckanu kapulu. Staviti malo soli da kapula bolje omekša. Dinstati uz miješanje. Na kraju dodati sitno nasjeckani češnjak i kratko promiješati. Staviti meso u lonac.
Dodati mljevenu slatku crvenu papriku, papar i sol. Sve skupa još kratko promiješati i dinstati.
Dodati temeljac. Ostaviti da se kuha oko sat ipo. Povremeno po potrebi dodati još temeljca.
Dodati 1 decilitar crnog vina i žlicu koncentrata rajčice. Promiješati i ostaviti da se kuha još sat vremena.
Na samom kraju dodati nasjeckani peršin. Promiješati i maknuti s ploče za kuhanje.
Video recept:
https://youtu.be/bUqRTTd31Gk