Priprema
Dodati u tavu suncokretovo ulje i zagrijati ga na srednjoj temperaturi. Staviti meso ikratko ga popržiti sa svih strana. Kad je meso poprimilo boju sa svih strana prebaciti ga na jedan tanjur i poklopiti.
Ulje u kojem se pržilo meso prebaciti u lonac i dodati nasjeckanu kapulu. Staviti malo soli da kapula bolje omekša. Dinstati uz miješanje. Na kraju dodati sitno nasjeckani češnjak i kratko promiješati. Staviti meso u lonac.
Dodati mljevenu slatku crvenu papriku, papar i sol. Sve skupa još kratko promiješati i dinstati.
Dodati temeljac. Ostaviti da se kuha oko sat ipo. Povremeno po potrebi dodati još temeljca.
Dodati 1 decilitar crnog vina i žlicu koncentrata rajčice. Promiješati i ostaviti da se kuha još sat vremena.
Na samom kraju dodati nasjeckani peršin. Promiješati i maknuti s ploče za kuhanje.
https://youtu.be/bUqRTTd31Gk