U čašu izmrvite svježi kvasac, dodajte šećer, brašno i toplo mlijeko. Promiješajte te neka odstoji na toplom 10-tak minuta dok se kvasac ne zapjeni.
U dublju zdjelu dodajte dignuti kvasac, žumanjke (prethodno ih malo izmutite vilicom), šećer, vanilin šećer, sol i maslac. Promiješajte.
Potom, pomalo i naizmjenično dodajte mlijeko i brašno. Zamijesite glatko dizano tijesto. Ostavite neka odstoji na toplom dok se ne udvostruči.
Napravite nadjev tako da u posudu dodate rogač, mješavinu šećera i prelijte vrućim mlijekom , pa sve dobro promiješajte da se sjedini.
Po želji možete dodati i rum i limunovu koricu. Nadjev odložite sa strane.
Podijelite tijesto na dva dijela, svako razvaljajte ga na dimenziju 40x30 cm, nadjenite smjesom od rogača. Zarolajte.
Štruce slažite u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje, te neka još odstoje na toplom 20-tak minuta. Prije pečenja, izbockajte ih vilicom, premažite s jednim izmućenim jajem u koje ste dodali malo mlijeka.
Pecite na 170 stupnjeva 35-40 minuta. Pečene i ohlađene posipajte šećerom u prahu.