Mandarine ogulite (koru ne bacajte) i očistite ih od bijelih opni. Stavite sa šećerom u veliki lonac u kojem ćete kuhati marmeladu pa ostavite sa strane.
Kore narežite na tanke trakice i stavite ih u posudu s hladnom vodom pa zakuhajte. Odmah ugasite vatru i ocijedite, pa nalijte hladnu vodu i opet zakuhajte. To sveukupno napravite pet puta.
Prokuhanu koru dodajte u lonac sa šećerom i mandarinama i stavite kuhati.
Miješajte stalno jer ne želite da vam po dnu marmelada zagori. Kuhajte od kada proključa oko sat vremena, i to na laganoj vatri i pazite da vas ne opeče.
Vruću marmeladu stavite u oprane staklenke, odmah dobro zatvorite novim, čistim poklopcima.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i ugašenu, da se staklenke preko noći ohlade zajedno s pećnicom.
Druga opcija je da stavite staklenke u lonac napunjen vodom pa zakuhate, odmah ugasite i isto ostavite da se staklenke ohlade zajedno s vodom. Tako će nastati vakuum u staklenkama i spremne su za stajanje preko zime.