Klasična marmelada od mandarina

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Klasična marmelada od mandarina by Shutterstock Shutterstock

Klasična marmelada od mandarina, potrebna su samo dva sastojka.

Sastojci

Broj porcija
30
2,5 kgšećera

Priprema

1 Pripremite mandarine

Mandarine ogulite (koru ne bacajte) i očistite ih od bijelih opni. Stavite sa šećerom u veliki lonac u kojem ćete kuhati marmeladu pa ostavite sa strane.


Kore narežite na tanke trakice i stavite ih u posudu s hladnom vodom pa zakuhajte. Odmah ugasite vatru i ocijedite, pa nalijte hladnu vodu i opet zakuhajte. To sveukupno napravite pet puta.


Prokuhanu koru dodajte u lonac sa šećerom i mandarinama i stavite kuhati.


2 Skuhajte marmeladu

Miješajte stalno jer ne želite da vam po dnu marmelada zagori. Kuhajte od kada proključa oko sat vremena, i to na laganoj vatri i pazite da vas ne opeče.


3 Prebacite u staklenke

Vruću marmeladu stavite u oprane staklenke, odmah dobro zatvorite novim, čistim poklopcima.


Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i ugašenu, da se staklenke preko noći ohlade zajedno s pećnicom.


Druga opcija je da stavite staklenke u lonac napunjen vodom pa zakuhate, odmah ugasite i isto ostavite da se staklenke ohlade zajedno s vodom. Tako će nastati vakuum u staklenkama i spremne su za stajanje preko zime.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.