Čokoladni raspucanci

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni raspucanci
Čokoladni raspucanci
Čokoladni raspucanci
Čokoladni raspucanci
Čokoladni raspucanci
Čokoladni raspucanci

Sastojci

Broj porcija
30
200 gčokolade za kuhanje
80 gmaslaca
70 gšećera
20 gvanilin šećera
10 grum šećera
1 prstohvatsoli
2jaja
200 gbrašna (pola oštrog, pola glatkog)
1 žličicačajna praška za pecivo
1 žlicakakaa
kristal šećer
šećer u prahu

Priprema

1 Napravite smjesu

Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Dodajte otopljeni maslac na pari, šećer, vanilin šećer, rum šećer i prstohvat soli. Izmiksajte. Dodajte 2 jaja. Opet izmiksajte.


U drugu posudu stavite brašno. Dodajte prašak za pecivo i kakao. Promiješajte.


Spojite s prvom smjesom i sve dobro promiješajte. Posudu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.


2 Oblikujte

U lim za pečenje stavite pek-papir. U jednu posudu stavite kristal šećer, a u drugu šećer u prahu.


Izvadite smjesu iz hladnjaka i oblikujte kuglice. Prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa u šećer u prahu. Slažite ih na pek-papir, ali pazite da imaju dovoljno prostora jer će se prilikom pečenja raširiti.


3 Pecite

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta. Kad budu gotovi ostavite ih da se dobro ohlade.