Čokoladu za kuhanje otopite na pari. Dodajte otopljeni maslac na pari, šećer, vanilin šećer, rum šećer i prstohvat soli. Izmiksajte. Dodajte 2 jaja. Opet izmiksajte.
U drugu posudu stavite brašno. Dodajte prašak za pecivo i kakao. Promiješajte.
Spojite s prvom smjesom i sve dobro promiješajte. Posudu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.
U lim za pečenje stavite pek-papir. U jednu posudu stavite kristal šećer, a u drugu šećer u prahu.
Izvadite smjesu iz hladnjaka i oblikujte kuglice. Prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa u šećer u prahu. Slažite ih na pek-papir, ali pazite da imaju dovoljno prostora jer će se prilikom pečenja raširiti.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta. Kad budu gotovi ostavite ih da se dobro ohlade.