Omekšali maslac, jaje i šećer pjenasto izradite mikserom dok smjesa ne postane blijeda.
U izrađeno dodajte mljevene bademe i začine, te sjedinite mikserom kako bi se začini jednoliko rasporedili.
U posebnoj zdjelici izvažite brašno i pomiješajte ga s praškom za pecivo, pa dodajte u ostatak sastojaka.
Tijesto umijesite tako da rukama mrvite sve sastojke dok ne postane sve iste boje (ne vide se bijeli tragovi brašna) i tijesto se može oblikovati u kuglu.
Oblikovanu kuglu tijesta zamotajte u prozirnu foliju i ostavite najmanje sat vremena u hladnjaku.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi ili silikonskom podlošku razvaljajte tijesto na debljinu od 4 mm.
Keksići će biti hrskaviji što je tijesto tanje razvaljano. Izrezujte oblike i slažite ih na pleh s papirom za pečenje. Plehove s izrezanim keksićima prije pečenja stavite dva sata u hladnjak.
Jedan po jedan pleh vadite iz hladnjaka i pecite 10-ak minuta na 200 stupnjeva s gornjim i donjim grijačem ili 175 stupnjeva s ventilatorom. Keksići su pečeni kada rubovi poprime tamniju boju.
Savjet: na svakom plehu neka bude samo jedna vrsta izrezanih motiva da bi se svi keksići jednoliko ispekli.