Torta od šumskog voća s kokosom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od šumskog voća s kokosom
Osvježavajuća torta od šumskog voća koja ne dočeka drugi dan, pojede se čim se stavi na stol.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

9bjelanjaka
200 gšećera
160 gkokosa
80 gglatkog brašna

Preljev

12 gželatine
4 žlicevode
500 gšumskog voća (svježeg ili smrznutog)

Krema

300 gmascarpone sira
60 gšećera u prahu
300 mlvrhnja za šlag
9 gželatine

Priprema

1Pripremite biskvit

Miksajte bjelanjke i postepeno dodajte šećer.


Nakon toga dodajte kokos i brašno te sjedinite smjesu.


2Pecite u pećnici

Prebacite smjesu u okrugli kalup promjera 20 cm i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.


Kad se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dijela, kako biste dobili dva tanja biskvita.


3Pripremite preljev

Izmiješajte želatinu s vodom kako bi se otopila.


Ukuhajte voće sa šećerom. Kada se voće ukuha, dodajte otopljenu želatinu.


Ovu smjesu podijelite na tri jednaka dijela.


4Pripremite kremu

Umutite mascarpone sa šećerom u prahu.


Jednu žlicu mascarpone kreme otopite u lončiću sa želatinom pa pomiješajte s ostalim mascarponeom.


U ovu kremu dodajte šlag koji ste umutili od vrhnja za šlag.


5Složite tortu

U kalup stavite prvi biskvit. Preko biskvita rasporedite polovicu bijele kreme.


Preko kreme stavite trećinu preljeva od voća. Preko preljeva stavite drugi biskvit.


Drugu polovicu bijele kreme pomiješajte s dvije trećine preljeva od voća, pa rasporedite preko biskvita.


Na vrh stavite preostalu trećinu preljeva od voća.


6Ohladite u hladnjaku

Tortu ohladite u hladnjaku najmanje 3 sata, a najbolje preko noći.