Pinca

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pinca by youtube
Pinca
Pinca
Pinca, sirnica ili jajarica, ovisno iz kojeg ste kraja lijepe naše, tradicionalni je slatki uskrsni kruh. Kako god da ju zovete, bez ove poslastice rijetko tko može zamisliti uskršnji doručak, a mi vam u nastavku donosimo recept i kako da ju pripremite.

Sastojci

Broj porcija
10
400 gglatkog brašna
7 gsuhog kvasca
100 gšećera
50 gmaslaca sobne temperature
100 mlzagrijanog mlijeka
2jaja sobne temperature
1 žlicalimunove korice
1 žlicanarančine korice
2 žliceruma
1 jaje(za premaz)
Krupni šećer (za posip)

Priprema

1 Umijesite tijesto

Sjedinite brašno, kvasac i šećer, zatim dodajte preostale sastojke osim maslaca i umijesite glatko tijesto. Postepeno dodajte maslac nasjeckan na kockice i mijesite još 10 minuta. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom 30 do 40 minuta kako bi naraslo. 


2 Oblikujte

Nakon što je tijesto naraslo, malo ga premijesite, podijelite na pola i oblikujte u lopte, zatim ponovno prekrijte i ostavite još 30-ak minuta da još malo naraste.


3 Premažite

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i istucite jaje za premaz. Počevši od sredine prema krajevima, pince zarežite na tri strane, zatim premažite jajetom. Posipajte ih krupnim šećerom. 


4 Pecite

Ubacite u pećnicu i pecite 25 do 30 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.