Pizza kiflice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza kiflice by youtube
Pizza kiflice
Ovo je recept za punjene kiflice koje ostaju mekane i sljedeći dan – pod uvjetom da i ostane koja. Pizza kiflice su vrlo jednostavne za pripremiti, a vole ih i veliki i mali, tako da bi možda bilo dobro i poduplati smjesu.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

250 mlmlijeka
1 žličicabrašna
1 žličicašećera
42 gsvježeg kvasca (1 kocka)
1 jaje
1 žličicažličica soli
150 mlulja
500 gglatkog brašna

Nadjev

100 gumaka od rajčice
150 gšunke
150 gtrapista ili goude
1 žličicaorigana

Premaz

1žumanjak
Malo mlijeka
100 g maslaca
Sezam (za posipati)
Kim (za posipati)
Krupna morska sol (za posipati)

Priprema

Tijesto

1 Umijesite tijesto

Sjedinite 250 ml mlakog mlijeka sa žličicom šećera, brašna i kvascem. Ostavite kratko da kvasac proradi. U većoj posudi umutite jaje, sol i ulje, zatim dodajte smjesu s kvascem i brašno te umijesite tijesto i ostavite ga da naraste. 

Nadjev

2 Razvaljajte i napunite tijesto

Podijelite tijesto na dva dijela, razvaljajte u krug i razrežite na 12 trokutića. Punite ih nadjevom za pizzu, posipajte origanom i zarolajte u kiflice. Kako ih punite, tako ih slažite u pekač obložen papirom za pečenje. Ostavite kiflice još 30-ak minuta da odmore, a za to vrijeme možete uključiti pećnicu neka se zagrije do 220 stupnjeva. 

Premaz

3 Premažite i pecite

Sjedinite žumanjak i malo mlijeka te dobivenom smjesom premažite kiflice. Posipajte kiflice sjemenkama po izboru (sezam, kim, mak...) i s malo krupne soli, zatim preko njih naribajte i margarin. Ubacite u zagrijanu pećnicu i pecite dok ne porumene. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi