Purple Haze sarmice

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
5h
KompliciranostTežina
Cijena
Purple Haze sarmice by Sandro Sklepić Sandro Sklepić

Recept za vegansku sarmu iz restorana Beg's plant based.

Sastojci

Broj porcija
4

Sarmice Purple Haze (12 mini sarmica)

400 gBeyond Meat Mince mesa
100 griže
50 gcrvenog luka
15 gsoli
5 gpapra
12listova ukiseljenog ljubičastog kupusa

Ukiseljeni ljubičasti kupus

1glavica ljubičastog kupusa
1 lvode
1 lalkoholnog octa
10 gsoli
10 gšećera

Krema od krumpira

500 gkrumpira
100 mlzobenog mlijeka
50 gkokosovog maslaca
5 gsoli
5 zrnacrnog papra
1lovorov list
3 gmuškatnog oraščića u prahu

Priprema

1 Sarmice Purple Haze

Na ulju prepržite luk, nakon što je luk poprimio zlatno-žutu boju, dodajte rižu i sol. Pržite 5 minuta. Prženu (zacaklenu) rižu dodajemo u meso, te začinjavamo paprom.


Smjesu Beyond meat mesa, riže, soli i papra porcionirajte na 40 g te pripremite smjesu za motanje sarmi.


(Smjesa se može napraviti dan prije kada i kupus, da za sutra bude sve spremno.)


2 Ukiseljeni ljubičasti kupus

Kupusu izdubite korijen te 1 cm oko korijena. Stavite ga kuhati u proključalu vodu 20 minuta.


Dok se kupus kuha, zakuhajte otopinu vode, alkoholnog octa, soli i šećera.


Nakon što se kupus skuhao, izvadite ga iz vode, ocijedite, te razdvojite (razlistajte ga).


Razlistani kupus stavite u prethodno skuhanu vruću otopinu, poklopite poklopcem i kuhačom te stavite neku težinu kako bi otopina prekrila kupus. Ostavite 24h sata kako bi otopina omekšala i zakiselila kupus.


3 Krema od krumpira

Krumpir kuhajte u vodi s korom, a dok se krumpir kuha pripremite infuzirano mlijeko (zobeno mlijeko i začini).


Infuzirano mlijeko radite tako da tostirate začine - papar i lovorov list, pa preko tostiranih začina prelijte mlijeko i ugasite plamen, pokrijte plastičnom ili alu-folijom i ostavite dok se krumpir ne skuha.


Nakon što se krumpir skuhao, ogulite ga, i topli krumpir gnječite prešom ili gnječilicom, te dodajte prvo maslac i miješajte dok se maslac ne rastopi. Na kraju dodajte infuzirano mlijeko do lijepe svilenkaste strukture.


4 Dinstano kiselo zelje na crnom papru

Listove (unutrašnjost) kiselog zelja narežite na julienne (tanke trakice), stavite u zagrijan lonac na malo ulja. Dodajte 10 zrna papra i dinstajte dok ne povene (dok se kupus ne opusti).


5 Juha od ljubičastog kupusa

Od ostataka od čišćenja kupusa (izdubljivanja), dinstajte ostatke u zagrijanom loncu na malo luka, s dodatkom soli. Nakon što povene, stavite u blender te s dodatkom tople vode blendajte do strukture krem-juhe.


6 Serviranje

U okrugli kalup stavite kremu od krumpira, oko kreme stavite juhu od ljubičastog slatkog kupusa, na kremu stavite u porciju po 3 Purple Haze sarmice, na sami vrh dinstano zelje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.