Na ulju prepržite luk, nakon što je luk poprimio zlatno-žutu boju, dodajte rižu i sol. Pržite 5 minuta. Prženu (zacaklenu) rižu dodajemo u meso, te začinjavamo paprom.
Smjesu Beyond meat mesa, riže, soli i papra porcionirajte na 40 g te pripremite smjesu za motanje sarmi.
(Smjesa se može napraviti dan prije kada i kupus, da za sutra bude sve spremno.)
Kupusu izdubite korijen te 1 cm oko korijena. Stavite ga kuhati u proključalu vodu 20 minuta.
Dok se kupus kuha, zakuhajte otopinu vode, alkoholnog octa, soli i šećera.
Nakon što se kupus skuhao, izvadite ga iz vode, ocijedite, te razdvojite (razlistajte ga).
Razlistani kupus stavite u prethodno skuhanu vruću otopinu, poklopite poklopcem i kuhačom te stavite neku težinu kako bi otopina prekrila kupus. Ostavite 24h sata kako bi otopina omekšala i zakiselila kupus.
Krumpir kuhajte u vodi s korom, a dok se krumpir kuha pripremite infuzirano mlijeko (zobeno mlijeko i začini).
Infuzirano mlijeko radite tako da tostirate začine - papar i lovorov list, pa preko tostiranih začina prelijte mlijeko i ugasite plamen, pokrijte plastičnom ili alu-folijom i ostavite dok se krumpir ne skuha.
Nakon što se krumpir skuhao, ogulite ga, i topli krumpir gnječite prešom ili gnječilicom, te dodajte prvo maslac i miješajte dok se maslac ne rastopi. Na kraju dodajte infuzirano mlijeko do lijepe svilenkaste strukture.
Listove (unutrašnjost) kiselog zelja narežite na julienne (tanke trakice), stavite u zagrijan lonac na malo ulja. Dodajte 10 zrna papra i dinstajte dok ne povene (dok se kupus ne opusti).
Od ostataka od čišćenja kupusa (izdubljivanja), dinstajte ostatke u zagrijanom loncu na malo luka, s dodatkom soli. Nakon što povene, stavite u blender te s dodatkom tople vode blendajte do strukture krem-juhe.
U okrugli kalup stavite kremu od krumpira, oko kreme stavite juhu od ljubičastog slatkog kupusa, na kremu stavite u porciju po 3 Purple Haze sarmice, na sami vrh dinstano zelje.