Carpaccio od šparoga

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Carpaccio od šparoga
Sezona šparoga, evo jedan fini recept.

Sastojci

Broj porcija
4
250 gbijelih šparoga
250 gzelenih šparoga
2jaja, tvrdo kuhana
2mlada luka
100 gparmezana
75 mlmaslinovog ulja
1 žličicasoli
Svježe mljeveni papar, po želji

Priprema

1. Oguliti šparoge

Bijelu šparogu oguliti. Kod zelene šparoge oguliti zadnju trećinu.


2. Narezati sastojke

Pomoću gulilice narezati šparoge na tanke trake. Luk narezati na komadiće od 1 cm.


3. Pomiješati sastojke

Šparoge i luk pomiješati. Limunov sok,sol, papar i ulje pomiješati i preliti preko šparoga. Sve dobro promiješajte.


4. Ostaviti da odstoji

Prije serviranja ostaviti da odstoji 30 minuta.


5. Poslužiti

Carpaccio staviti na platnu i oko njega posložiti jaja narezana na ploške.

Ružica Šoštar
Ružica Šoštar
Umirovljenica,hobi kuharica,volim isprobavati i kreirati nove recepte Volim zabavu i druženje,volim putovati