U 180ml vode otopite kvasac i ostavite 10min da odstoji.
U posudu s brašnom promiješajte žlicu soli te dodajte otopljeni kvasac i počnite s miješenjem tijesta. Nakon 15-ak minuta formirajte kuglu od tijesta, nauljite posudu i u nju stavite tijesto na odmor, barem 6 sati.
Nakon 6 sati premijesite tijesto i ostavite ga još sat, dva na dizanju.
Zagrijte pećnicu (kamen) na 240 stupnjeva,a prije pečwnja smanjite na 220.
Ogulite krumpir, naribajte ga na tanke ploškice i stavite ga na kuhanje u slanu vodu na 10-15minuta. Ocijedite vodu i osušite ploške.
U posudici razmutite jaje, dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i sjedinite ih. Začinite paprom, soli, origanom, bosiljkom prema ukusu.
Kad je tijesto spremno, razvucite ga na protvan ili ako pečete na kamenu, predlažem papir za pečenje.
Kao bazu koristimo smjesu jaja i vrhnja, po kojoj razbacamo sušene rajčice i naribamo malo sira.
Slijede ploškice tanko narezanog krumpira na koje stavljamo kolutiće luka, ružmarin i buđolu.
Sve zajedno prekrijemo naribanim sirom.
Prije pečenja, pizzu prelijemo maslinovim uljem.
Pecite 15minuta na 220 stupnjeva.
Ps. Odlučno se slaže s kečapom, pa servirajte malo kečapa pokraj ;)