Albertove kifle

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Albertove kifle
Albertove kifle
Albertove kifle
Albertove kifle
Albertove kifle

Ovaj recept smo pronašli u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
15

Tijesto

300 mltoplog mlijeka
2 žlicešećera
10 gsuhog kvasca
200 mltople vode
200 mlulja
1jaje
1bjelanjak
1 žlicajabučnog octa
1 kgbrašna
1 žlicasoli

Premaz

1žumanjak
2 žlicevode

Priprema

1Aktivirajte kvasac

U veću posudu za miješanje ulijte toplo mlijeko. Mlijeku dodajte šećer i kvasac, promiješajte i pustite da odstoji 5 do 10 minuta, kako bi se kvasac aktivirao.


2Dodajte ulje

U smjesu ulijte ulje. Dodajte jaje, bjelanjak i jabučni ocat pa malo promiješajte.


3Dodajte brašno

Dodajte brašno i sol pa rukama umijesite meko tijesto. Kada ste tijesto već umijesili, premažite ga uljem.


Tijesto stavite u odgovarajuću posudu, posudu prekrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto da raste na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči, oko 1 do 1.5 sat. 


4Oblikujte loptice

Nakon što se tijesto diglo, oblikujte loptice takve veličine da vam mogu stati u šaku jedne ruke.


Oblikovane loptice premažite s malo ulja.


5Razvaljajte loptice

Nauljite radnu površinu i jednu po jednu lopticu tijesta tanko razvaljajte pa zarolajte u oblik kiflice.


6Premažite premazom

Svaku kiflicu složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pomiješajte vodu i žutanjak te premažite kiflice.


7Ispecite u pećnici

Kiflice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.


Kiflice poslužite još tople.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.