U veću posudu za miješanje ulijte toplo mlijeko. Mlijeku dodajte šećer i kvasac, promiješajte i pustite da odstoji 5 do 10 minuta, kako bi se kvasac aktivirao.
U smjesu ulijte ulje. Dodajte jaje, bjelanjak i jabučni ocat pa malo promiješajte.
Dodajte brašno i sol pa rukama umijesite meko tijesto. Kada ste tijesto već umijesili, premažite ga uljem.
Tijesto stavite u odgovarajuću posudu, posudu prekrijte prozirnom folijom i ostavite tijesto da raste na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči, oko 1 do 1.5 sat.
Nakon što se tijesto diglo, oblikujte loptice takve veličine da vam mogu stati u šaku jedne ruke.
Oblikovane loptice premažite s malo ulja.
Nauljite radnu površinu i jednu po jednu lopticu tijesta tanko razvaljajte pa zarolajte u oblik kiflice.
Svaku kiflicu složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pomiješajte vodu i žutanjak te premažite kiflice.
Kiflice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Kiflice poslužite još tople.