Tijesto za pizzu bez kvasca

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
23min
Ukupno vrijemeUkupno
38min
KompliciranostTežina
Cijena
Tijesto za pizzu bez kvasca by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
2
170 gbrašna
1 žličicapraška za pecivo
½ žličicesoli
130 mlnemasnog mlijeka
2 žlicemaslinovog ulja

Priprema

1 Napravite tijesto

U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a zatim umiješajte mlijeko i maslinovo ulje i mijesite dok ne dobijete mekano tijesto.


Dok mijesite, pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Tijesto premijesite na pobrašnjenoj površini desetak puta, oblikujte ga u kuglu, pokrijte i ostavite da odstoji desetak minuta.


2 Stavite peći na slijepo

Tijesto zatim razvaljajte, stavite na lim za pečenje i pecite osam minuta.


3 Dodajte nadjeve

Nakon osam minuta ga izvadite iz pećnice i dodajte mu nadjeve po želji (umak od rajčice je obavezan, a možete dodati i kuhanu šunku, sir i narezano povrće).


4 Ispecite do kraja

Vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta.