Kroasani s domaćim lisnatim tijestom

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
22min
KompliciranostTežina
Cijena
Kroasani s domaćim lisnatim tijestom
Kroasani s domaćim lisnatim tijestom
Kroasani s domaćim lisnatim tijestom

Omiljena slastica mnoge djece u samo nekoliko koraka. Zahtijeva malo više vremena zbog hlađenja tijesta, ali vrijedno je isprobati!

Sastojci

Broj porcija
12
350 gglatkog brašna
350 gmaslaca
200 mlvode
8 gsoli
punjenje: po želji

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno, sol i vodu te umijesite glatko tijesto, oblikujte u kuglu te stavite na hlađenje 15-20 minuta.


2 Preklapanje

Nakon hlađenja tijesto izvadite iz frižidera te ga razvaljajte u pravokutnik na kojeg poredate ohlađeni maslac narezan na ploskice.


Tijesto presavijte tako da prekrijete maslac (rubove tijesta preko) te još jednom i zatim ga ponovno izvaljajte u pravokutnik. Tijesto mora biti debljine 1 cm!


Postupak ponovite još dva puta, a zatim stavite tijesto na hlađenje 20 minuta.


Ponovno valjamo tijesto u pravokutnik i presavijamo ga 3 puta te ide u frižider na hlađenje. Isti postupak se ponavlja još dva puta.


Prije korištenja tijesto ostavite na hladnom pola sata, možete ga staviti i u hladnjak na 10-15 minuta.


Slaganje kroasana:


3 Oblikovanje

Tijesto razvaljajte na debljinu na koju vi želite i režite ga na trokute. Punite punjenjem po želji, a možete ih ostaviti i prazne.


4 Pečenje

Zarolane kroasane staviti u prethodno zagrijanoj pećnicu na nekih 20-25 minuta na 200°C.


Pustite da se malo ohlade i uživajte u kroasanima.