Pomiješajte brašno, sol i vodu te umijesite glatko tijesto, oblikujte u kuglu te stavite na hlađenje 15-20 minuta.
Nakon hlađenja tijesto izvadite iz frižidera te ga razvaljajte u pravokutnik na kojeg poredate ohlađeni maslac narezan na ploskice.
Tijesto presavijte tako da prekrijete maslac (rubove tijesta preko) te još jednom i zatim ga ponovno izvaljajte u pravokutnik. Tijesto mora biti debljine 1 cm!
Postupak ponovite još dva puta, a zatim stavite tijesto na hlađenje 20 minuta.
Ponovno valjamo tijesto u pravokutnik i presavijamo ga 3 puta te ide u frižider na hlađenje. Isti postupak se ponavlja još dva puta.
Prije korištenja tijesto ostavite na hladnom pola sata, možete ga staviti i u hladnjak na 10-15 minuta.
Slaganje kroasana:
Tijesto razvaljajte na debljinu na koju vi želite i režite ga na trokute. Punite punjenjem po želji, a možete ih ostaviti i prazne.
Zarolane kroasane staviti u prethodno zagrijanoj pećnicu na nekih 20-25 minuta na 200°C.
Pustite da se malo ohlade i uživajte u kroasanima.