Priprema
Prvo pripremiti punjenje. Jabuke treba oguliti i naribati. Dodati limun, šećer i cimet i na malo maslaca ih izdinstati, dok ne potamne. Umiješati orahe i ostaviti da se dobro ohladi.
Za tijesto izmiksati mokre sastojke sa šećerom pa dodati brašno i prašak za pecivo. Rukom umijesiti glatko neljepljivo tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u zamrzivač 10ak min ili pola sata u frižider.
Izvaditi tijesto i podijeliti ga na pola. Svaku polovicu razvaljati u pravokutnik debljine malo manje od pola cm. Pola nadjeva rasporediti po cijeloj površini osim rubova te zarolati. Zamotati u prozirnu foliju i staviti oba rolata u zamrzivač na 10 min da se stisne.
Rolate rezati na šnite debljine oko 1,5 cm. Staviti ih na papir za pečenje i peći na 180 stupnjeva cca 15 min, dok se dobiju zlatnu boju.