Keksi u obliku srca

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
19min
Ukupno vrijemeUkupno
39min
KompliciranostTežina
Cijena
Keksi u obliku srca by youtube
Keksi u obliku srca

Moji keksići su dobili boju, za razliku od onih od prije par tjedana, napokon crveni ili na tragu crvene.

Sastojci

Broj porcija
30
180 goštrog brašna
50 gšećera u prahu
50 gmljevenih lješnjaka ili badema
150 gmaslaca
1žumanjak
crvena jestiva boja

Priprema

1Tijesto

Prvo umijesite sve sastojke u glatko tijesto, najbolje rukama da dobijete glatko i mekano tijesto.


Tijesto podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte crvenu boju i dobro izmijesite kako bi tijesto dobilo crvenu boju.


Zatim od tijesta oblikujte dvije loptice, jednu svijetlu i jednu tamnu.


Nikada ne stavljam tijesto u hladnjak da se odmara, samo ga počnem razvlačiti. Ali ako primijetite da je tijesto možda postalo malo premekano/ljepljivo nakon dužeg miješenja, jednostavno ga poravnajte, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na neko vrijeme u hladnjak.


2Oblikovanje

Na pobrašnjenoj podlozi prvo razvaljajte svijetlo i crveno tijesto na cca 3 mm debljine. Malim rezačem u obliku srca izrežite pravilan, gust uzorak srca u oba tijesta.


Zatim srca izrezana iz svijetlog tijesta stavljajte u srcolike rupice tamnog tijesta i obrnuto.


Kada su sva srca na svom mjestu, ponovno pažljivo prevucite oklagijom preko dva lista tijesta.


Velikim izrezivačem za srca izrežite srca i slažite kekse srca na dva pleha obložena papirom za pečenje.


3Pečenje

Pecite kekse srca cca 11 minuta na 170 °C.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)

Ključne riječi