Lješnjake tostirajte, ohladite pa sameljite.
Kakao pomiješajte s vrućom vodom i ostavite sa strane. Kada se smjesa ohladi umiješajte žumanjke i ulje, a zatim brašno, prašak za pecivo i šećer.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli, izmiksajte ih u čvrsti snijeg pa lagano umiješajte odižući od dna u već pripremljenu smjesu.
Biskvitnu smjesu izlijte pravokutni kalup za torte s rastezljivim obručem i pecite 25-30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s Nutellom i mascarpone sirom sobne temperature.
Umiješajte mljevene lješnjake. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag te ga lagano umiješajte u pripremljenu kremu.
Kada se biskvit ohladi, uklonite obruč pa prerežite biskvit nožem.
Gornji dio biskvita stavite sa strane, vratite na kalup obruč pa premažite biskvit polovicom kreme.
Prekrijte kremu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme.
Kremu lijepo zagladite. Kolač spremite u hladnjak preko noći.
Idući dan pažljivo uklonite obruč kalupa pa ukrasite kolač krokantom lješnjaka, naribanom čokoladom ili prema želji.