Ferrero Rocher kolač

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Ferrero Rocher kolač
Kombinacija lješnjaka i čokolade spojena u fini, kremasti kolač :)

Sastojci

Broj porcija
10
200 gglatkog brašna
50 gkakaa u prahu
200 mlvruće vode
200 gšećera
0,5 vrećicepraška za pecivo
100 mlulja
6jaja
100 gčokolade za kuhanje
200 gNutelle
500 gmascarpone sira
300 mlslatkog vrhnja
250 gmljevenih lješnjaka

Priprema

1 Biskvit

Lješnjake tostirajte, ohladite pa sameljite.


Kakao pomiješajte s vrućom vodom i ostavite sa strane. Kada se smjesa ohladi umiješajte žumanjke i ulje, a zatim brašno, prašak za pecivo i šećer.


Bjelanjcima dodajte prstohvat soli, izmiksajte ih u čvrsti snijeg pa lagano umiješajte odižući od dna u već pripremljenu smjesu.


Biskvitnu smjesu izlijte pravokutni kalup za torte s rastezljivim obručem i pecite 25-30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.


2 Krema

Čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s Nutellom i mascarpone sirom sobne temperature.


Umiješajte mljevene lješnjake. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag te ga lagano umiješajte u pripremljenu kremu.


3 Slaganje

Kada se biskvit ohladi, uklonite obruč pa prerežite biskvit nožem.


Gornji dio biskvita stavite sa strane, vratite na kalup obruč pa premažite biskvit polovicom kreme.


Prekrijte kremu drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme.


Kremu lijepo zagladite. Kolač spremite u hladnjak preko noći.


Idući dan pažljivo uklonite obruč kalupa pa ukrasite kolač krokantom lješnjaka, naribanom čokoladom ili prema želji.

Grozdana Robinic
Grozdana Robinic