Torta sa sirom i kavom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta sa sirom i kavom by Shutterstock Shutterstock

Jako kremasta torta stvorena za proslave i posebne prilike, a u njoj će najviše uživati ljubitelji kave i svježeg sira.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

2jaja
2 žlicevode
80 gšećera
80 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo
2 žličiceinstant kave

Krema

500 gsvježeg sira
500 mlslatkog vrhnja za šlag
2 žličiceinstant kave
2 žliceprosijanog šećera u prahu

Priprema

1 Pripremite biskvit

Izmiksajte jaja sa šećerom pa dodajte vodu. Kratko miksajte, a zatim dodajte brašno s praškom za pecivo i kavu pa još malo miksajte.


Pecite u kalupu promjera 18 cm u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 15 do 20 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit gotov i pazite da ga ne prepečete kako ne bi bio suh.


Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a zatim ga prerežite na pola kako biste dobili dvije kore. Te kore premažite mlijekom i vratite ih u kalup u kojem ste ih pekli.


2 Pripremite kremu

Izmiksajte sir pa mu dodajte sve ostale sastojke i sve zajedno dobro izmiksajte. Probajte kremu pa po želji dodajte još šećera ili kave.


Kremu podijelite na dva jednaka dijela i nafilajte kore koje su u kalupu. Ostavite tortu da se ohladi preko noći.


Prije posluživanja, tortu dekorirajte po želji, a možete joj dodati šlag, posuti ju kakaom, čokoladom ili nekim drugim sastojkom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.