Pripremite sve sastojke za tortu, odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite ih u zasebne zdjelice. Odvojite i šećer na 90 g i 50 g.
Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Tamnu čokoladu otopite u posudi iznad lonca s proključalom vodom i dodajte prstohvat soli te ostavite sa strane.
Mikserom izradite maslac s 90 g šećera, a zatim dodajte i žumanjke i dobro promiješajte. U smjesu umiješajte i mljevene bademe i otopljenu čokoladu i miješajte dok se sve zajedno dobro ne sjedini.
U zasebnoj posudi miksajte bjelanjke i limunov sok dok ne dobijete snijeg. Dodajte 50 g šećera i miješajte, a zatim bjelanjak malo po malo umiješajte u čokoladnu smjesu.
Smjesu ulijte u kalup za torte i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se torta ohladi u kalupu. Posipajte šećerom u prahu.