Torta Caprese

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta Caprese by Shutterstock Shutterstock

Torta Caprese tradicionalni je talijanski desert s puno čokolade i bez brašna, a ime je dobila po otoku Capriju s kojeg i dolazi. Pravi se od mljevenih badema i san je za svakog ljubitelja čokolade, a možete ju poslužiti s omiljenim voćem ili kuglicom sladoleda.

Sastojci

Broj porcija
16
200 gmljevenih badema
140 gšećera
140 gtamne čokolade
4velika jaja, odvojena
140 gmaslaca
1 žličicalimunovog soka
1 prstohvatsoli
šećer u prahu

Priprema

1 Pripremite sastojke

Pripremite sve sastojke za tortu, odvojite bjelanjke od žumanjaka i stavite ih u zasebne zdjelice. Odvojite i šećer na 90 g i 50 g.


Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


2 Pomiješajte sastojke za tortu

Tamnu čokoladu otopite u posudi iznad lonca s proključalom vodom i dodajte prstohvat soli te ostavite sa strane.


Mikserom izradite maslac s 90 g šećera, a zatim dodajte i žumanjke i dobro promiješajte. U smjesu umiješajte i mljevene bademe i otopljenu čokoladu i miješajte dok se sve zajedno dobro ne sjedini.


U zasebnoj posudi miksajte bjelanjke i limunov sok dok ne dobijete snijeg. Dodajte 50 g šećera i miješajte, a zatim bjelanjak malo po malo umiješajte u čokoladnu smjesu.


3 Ispecite tortu

Smjesu ulijte u kalup za torte i pecite 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se torta ohladi u kalupu. Posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.