Španjolska torta od badema

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Španjolska torta od badema  by Shutterstock Shutterstock

Torta od badema, poznata i kao Tarta de Santiago, omiljen je desert u Španjolskoj, a potječe iz Galicije. Ovaj jednostavan kolač od badema svatko može pripremiti, a za njega vam je potrebno svega nekoliko sastojaka i manje od sat vremena.

Sastojci

Broj porcija
8

Torta

250 gmljevenih badema
250 gšećera
5većih jaja
1korica od pola limuna
1 žličicacimeta u prahu
15 mlorujo likera ili votke

Dodatno

šećer u prahu
svježe voće po želji

Priprema

1 Pripremite smjesu za tortu

Bademe izblendajte u multipraktiku, no pripazite da ih ne sameljete previše kako se ne bi pretvorili u pastu.


Miksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane blijeda i kremasta, a zatim dodajte limunovu koricu, cimet i liker.


U smjesu umiješajte mljevene bademe, sve zajedno promiješajte i ulijte u prethodno nauljeni i pobrašnjeni kalup za torte.


2 Ispecite tortu

Tortu pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 175 stupnjeva otprilike 30 minuta. Čačkalicom provjerite ako je torta pečena, a ako nakon 30 minuta još ne bude gotova, prekrijte ju aluminijskom folijom i pecite još pet minuta.


3 Dekorirajte tortu

Nakon što torta bude pečena, ostavite ju da se ohladi, a zatim ju dekorirajte. Isprintajte križ svetog Jakova, izrežite ga i stavite na tortu pa ukrasite šećerom u prahu i maknite križnu šablonu.


Tortu poslužite sa svježim voćem po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.