Far Breton

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Far Breton by Shutterstock Shutterstock

Far Breton tradicionalni je francuski desert iz Bretanje, a riječ je o pudingu koji se uglavnom radi sa suhim šljivama ili grožđicama te neizostavnim rumom koji mu daje posebnu aromu. Vrlo je jednostavan za pripremu i može ga napraviti baš svatko.

Sastojci

Broj porcija
6
25suhih šljiva bez koštica
120 gglatkog brašna
130 gšećera
1 prstohvatsoli
4jaja
50 gmaslaca
500 mlmlijeka
1 lvode
2 vrećicečaja po želji
200 mlruma

Priprema

1 Pripremite šljive

Kuhajte jednu litru vode dok ne zavre i u nju stavite dvije vrećice čaja. Dodajte rum, a zatim i sušene šljive i ostavite ih natopljene otprilike dva sata.


2 Napravite puding

Jaja pomiješajte sa šećerom i prstohvatom soli i dobro izradite mikserom. Dodajte brašno i dobro promiješajte kako se ne bi stvorile grudice.


Zatim dodajte otopljeni maslac i hladno mlijeko, dobro promiješajte i na kraju dodajte još malo ruma.


3 Ispecite

Ocijedite suhe šljive i posložite ih na dno keramičke posude koju ste prethodno namastili.


Prelijte ih pudingom te pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 10 minuta, pećnicu smanjite na 170 stupnjeva i pecite još sat vremena. Poslužite toplo ili hladno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.