Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za kruh dimenzija 20 x 10 lagano namastite maslacem.
U posudi srednje veličine izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj posudi miksajte maslac i šećer, na srednje jakoj brzini, otprilike jednu minutu.
Dodajte pire od bundeve, jaje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne sjedine.
Dodajte smjesu s brašnom i miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.
Nasjeckanu čokoladu otopite na pari ili u intervalima po 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici i ostavite kratko da se ohladi.
Umiješajte 6 do 8 žlica smjese s pireom od bundeve u otopljenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Žlicom naizmjenično stavljajte smjesu s čokoladom i bez čokolade u pripremljen kalup za kruh. Kad ste potrošili cijelu smjesu, pomoću noža kružnim pokretima lagano promiješajte.
Stavite u pećnicu i pecite 75 minuta.
Ohladite 10 minuta u kalupu, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.