Mramorni kolač s bundevom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mramorni kolač s bundevom by Shutterstock Shutterstock

U ovaj mramorni kolač smo dodali pire od bundeve koji mu daje odličnu aromu i sočnost.

Sastojci

Broj porcija
8
240 gglatkog brašna
120 gšećera
1 žličicasode bikaborne
½ žličicesoli
50 gmaslaca sobne temperature
1jaje
80 gjogurta
80 gtamne čokolade, nasjeckane
maslac

Priprema

1Pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za kruh dimenzija 20 x 10 lagano namastite maslacem.


2Sjedinite suhe sastojke

U posudi srednje veličine izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.


3Izmiksajte sastojke

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer, na srednje jakoj brzini, otprilike jednu minutu.


Dodajte pire od bundeve, jaje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne sjedine.


Dodajte smjesu s brašnom i miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.


4Otopite čokoladu

Nasjeckanu čokoladu otopite na pari ili u intervalima po 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici i ostavite kratko da se ohladi.


Umiješajte 6 do 8 žlica smjese s pireom od bundeve u otopljenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.


5Rasporedite smjese

Žlicom naizmjenično stavljajte smjesu s čokoladom i bez čokolade u pripremljen kalup za kruh. Kad ste potrošili cijelu smjesu, pomoću noža kružnim pokretima lagano promiješajte.


6Ispecite

Stavite u pećnicu i pecite 75 minuta.


Ohladite 10 minuta u kalupu, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.