Čokoladni sable keksi

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni sable keksi by Shutterstock Shutterstock

Sable keksići poznati su francuski keksići napravljeni od maslaca i žumanjaka, a uz dodatak tamne čokolade i kakaa još su ukusniji.

Sastojci

Broj porcija
12

Keksi

200 gmaslaca
100 gšećera
3žumanjka
250 gglatkog brašna
60 gkakaa
30 gtamne čokolade sa 70% kakaa

Dodatno

šećer za valjanje

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Dan prije nego što ćete raditi kolačiće mikserom izradite maslac narezan na kockice, šećer i žumanjke.


Dodajte brašno, kakao i nasjeckanu čokoladu i miješajte dok ne dobijete mrvice od tijesta. Mijesite dok se ne formira tijesto.


Od tijesta napravite valjak promjera 5-6 cm, zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje 14 sati, jer tijesto prije rezanja treba biti jako tvrdo.


2 Formirajte kolačiće i ispecite

Sljedeći dan pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


Šećer stavite na veliki tanjur, a tijesto koje ste izvadili iz hladnjaka uvaljajte u šećer tako da cijeli valjak bude ravnomjerno obložen šećerom.


Valjak razrežite na šnite debljine otprilike 1.5 cm, posložite ih na lim i pecite 16-20 minuta. Ohladite ih na sobnoj temperaturi i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.