Štrudlice s jabukama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudlice s jabukama

Ova domaća štrudla od jabuka je savršena za sve ljubitelje slatkih zalogaja. Među hrskavim slojevima tankog tijesta krije se sočan nadjev od svježih jabuka, posut krušnim mrvicama i cimetom. Ukrasite je šlagom ili poslužite s kuglicom sladoleda.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

400 gglatkog brašna
1 žličicasoli
200 mlmlake vode

Nadjev

5jabuka
2 žlicešećera
1 paketićvanilin šećera
1 žličicacimeta

Dodatno

50 gkrušnih mrvica za posipanje
1 paketićvanilin šećera za posipanje

Priprema

1Zamijesite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto (voda po osjećaju) i pustite da odstoji pola sata. Prije toga ga nauljite i pokrijte prozirnom folijom.


2Razvaljajte tijesto

Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto.


Premažite s uljem i pustite da opet malo odstoji.


3Pripremite nadjev

Jabuke ogulite i naribajte, dodajte im šećer, vanilin šećer i cimet. Dobro pomiješajte nadjev.


4Razvucite tijesto

Tijesto razvucite rukama i otkinite mu deblje krajeve.


5Nadjenite tijesto

Tijesto prerežite po dužini na dva jednaka dijela i malo pouljite, pospite krušnim mrvicama i vanilin šećerom te rasporedite nadjev samo na jednu stranu.


6Ispecite u pećnici

Zamotajte i premjestite u nauljeni lim za pečenje.


Nauljite i pecite oko 25 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶