Pripremite lim za pečenje (30 x 40 cm), stavite masni papir kojeg ste još malo namastili.
Upalite pećnicu na 180 stupnjeva da se zagrije.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
U bjelanjke stavite malo soli i izradite čvrsti snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
Za ovo odvojite vremena jer u biskvit ne ide prašak za pecivo pa mu treba miksanjem dodati zraka da bude mek i pahuljast.
Postepeno dodajte bašno i sjedinite u kompaktnu smjesu.
Snijeg od bjelanjaka, pažljivo, ručno umiješajte u smjesu kružnim pokretima.
Smjesu za biskvit istresite na pripremljeni lim obložen masnim papirom.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10 min.
Biskvit je tanak i nemojte ga prepeći, gotov je kada se malo zažuti.
Pečeni biskvit izvadite iz lima zajedno s papirom i prevrnite ga na čistu krpu posutu šećerom u prahu.
Odvojite papir za pečenje i zarolajte biskvit s krpom u roladu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za kremu izradite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu te kada je dovoljno čvrsto, umiješajte krem sir.
Odvojite nekoliko žlica kreme za ukras.
Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, premažite kremom, rasporedite očišćene i narezane jagode (ostavite najljepše jagode za ukrašavanje) pa pažljivo zarolajte u roladu.
Gotovu roladu ukrasite ostatkom kreme i jagodama te dobro ohladite prije posluživanja.