Maslac ostavite dva sata prije pripreme kruha na sobnoj temperaturi, kako bi omekšao.
Banane trebaju biti zrele i ne smeta ako po kori imaju crnih točkica, ali smeta ako po kori još imaju zelenih dijelova. Banane koji nisu dovoljno zrele, neće osloboditi mirise i okuse karakteristične za banana bread.
Najbolje je koristiti duguljasti kalup za kruh, dimenzija otprilike 40 x 10 cm. Lagano ga nauljite i obložite papirom za pečenje, kako se kruh za vrijeme pečenja ne bi zalijepio.
Stavite grijati pećnicu na 185 stupnjeva.
Banane izgnječite vilicom pa im dodajte jaja. Izmiješajte električnim mikserom.
Ubacite omekšani maslac, promiješajte, pa malo po malo dodajte i sve ostale sastojke.
Kratko izmiješajte kako bi dobili glatku smjesa pa prelijte u pripremljeni lim za pečenje.
Pecite na 185 stupnjeva 50 do 55 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečen tako da je upiknete u sredinu kruha, ako izađe bez ostataka tijesta, kruh je pečen i spreman za hlađenje.
Nemojte provjeravati je li kruh pečen prije nego što se digne i poprimi čvrstu koricu, kako smjesa ne bi pala. Najbolje je da to napravite tek nakon što se kruh peče više od 40 minuta.
Prije rezanja ga dobro ohladite i čuvajte u zatvorenoj posudi ili omotajte prozirnom folijom kako se ne bi isušio.