Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli u izmiksajte u snijeg.
Žumanjke miksajte s obje vrste šećera da postanu pjenasti, dodajte ulje, basu i pire pečene bundeve. Izradite u glatku smjesu.
Brašno pomiješajte sa sodom bikarbonom, praškom za pecivo i začinima. Dodajte u smjesu žumanjaka i dobro izmiješajte. Ručno umiješajte snijeg.
Stavite smjesu u kalup za kuglof i pecite na 180 stupnjeva nekih sat vremena, ovisno o pećnici. Probajte drvenim štapićem nakon 45 minuta je li pečeno pa ukoliko ne izađe suh, pecite još 15 minuta.
Pečeni kuglof ostavite da se ohladi u kalupu pa ga prevrnite na pladanj. Možete ga posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladom.
Otopite bijelu čokoladu sa žličicom ulja i prelijte ohlađeni kuglof. Ukrasite po želji.