Žumanjke i šećer pjenasto izmutite pjenjačom ili mikserom te smjesu kuhajte na pari uz stalno miješanje pjenjačom desetak minuta, nakon čega ćete ju ohladiti (30-ak min).
Kremu dok se hladi povremeno promiješajte da vam se ne stvore grudice.
Mascarpone sir prvo dobro izmješajte pa onda dodajte kremu od žumanjaka i šećera te otopljenu bijelu čokoladu pa sve dobro izmiksajte.
Zatim u kremu postepeno dodajte i umiješajte tučeno slatko vrhnje (slatko vrhnje izmiksajte zajedno s pastom od vanilije). Te biste nakon toga trebali dobiti glatku kremu.
Pomiješajte sve sastojke (osim vode i gustina) u lončiću i kuhajte dok jagode ne omekšaju kada omekšaju sve izmiksajte štapnim mikserom kako bi dobili teksturu preljeva.
Zatim ponovno vratite na vatru te dodajte pomiješani gustin s vodom pa kuhajte još 2-3 min. Preljev potom dobro ohladite.
Prilikom slaganja tiramisua piškote namočite u soku od jagoda.
Na složeni red piškota stavljate polovicu kreme pa na tu kremu prelijte umak/preljev od jagoda.
Zatim stavljate još jedan red piškota i na njih ostatak kreme.
Kremu zagladite , pospite prahom od dehidriranih jagoda te rasporedite svježe jagode po vrhu.
Tiramisu hladite najmanje 4 sata prije konzumiranja, a idealno bi bilo preko noći.