Kinder Country torta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kinder Country torta by Shutterstock Shutterstock
Kinder Country torta by Shutterstock Shutterstock

Raskošna, kremasta torta koja će oduševiti sve za stolom, a ne zahtijeva pečenje.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 gtamne čokolade
120 gekspandiranog pira ili riže
1 žlicakokosovog ulja

Krema

250 gmascarpone sira
200 gkondenziranog mlijeka (ugušćeno, zaslađeno)
300 mlvrhnja za šlag
10 gmljevene želatine ili listića
5 žlicahladne vode

Dekoracija

ekspandirani pir
Kinder Country čokoladice

Priprema

1 Pripremite podlogu

Pripremite okrugli kalup s pomičnim obrubom promjera 22 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.


Čokoladu rastopite na pari. Pomiješajte rastopljenu čokoladu, ekspandirani pir i kokosovo ulje.


Sve sastojke prebacite na dno kalupa, dobro utisnite i stavite u hladnjak.


2 Pripremite kremu

Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite 10 minuta sa strane. Odvojite nekoliko žlica kondenziranog mlijeka pa ga dodajte želatini.


Želatinu i kondenzirano mlijeko ugrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari dok se želatina ne rastopi.


Mascarpone, preostalo kondenzirano mlijeko i vrhnje za šlag miksajte dok krema ne postane čvrsta.


Dodajte rastopljenu želatinu i promiješajte. Kremu prelijte preko pripremljene podloge i poravnajte površinu.


3 Ukrasite tortu

Prije posluživanja tortu ukrasite ekspandiranim pirom i komadićima Kinder Country čokoladica.


Ohladite preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.