Osječka pjena od kora krumpira Petre Jelenić

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Osječka pjena od kora krumpira Petre Jelenić by Slatka kuharica Slatka kuharica

U novoj epizodi emisije Slatka kuharica, naša slastičarka Petra Jelenić napravila je moderni zaokret na klasične knedle sa šljivama i pripremila osječku pjenu od kora krumpira. Ovdje je njezin recept.

Sastojci

Broj porcija
4

Pjena

2srednja crvena krumpira
2srednja bijela krumpira
100 mlmlijeka
300 mlslatkog vrhnja s 35 posto mliječne masti
krupna sol
1 žlicacvjetnog meda
malo vanilije u prahu

Hrskave mliječne mrvice

20 gmaslaca
1 žlicabrašna
1 žlicamlijeka u prahu
40 gpanko mrvica
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Ispecite kore od krumpira

Debelo guljene kore od krumpira složite na krupnu sol i stavite peći na 200 stupnjeva do karamelizacije.


2 Kore stavite u slatko vrhnje i mlijeko

Kore ohladite i stavite ih u slatko vrhnje i mlijeko. Pokrijte folijom i pustite da infuzira preko noći.


Drugi dan procijedite, dodajte med i vaniliju pa sipajte u bocu za šlag. Stavite jednu bombicu potisnog plina, protresite i spremite na hladno.


3 Napravite hrskave mrvice

Otopite maslac, pomiješajte sve suhe sastojke osim soli pa sipajte na maslac. Lagano pecite do zlatno-smeđe boje pa mrvice prebacite na papir za pečenje da se ohlade i malo ih posolite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.