Salata od kelja i graha

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od kelja i graha by Shutterstock Shutterstock

Zaista odlična salata, ide uz meso i ribu, ali i povrtne popečke.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gkuhanog ili graha iz konzerve (cannellini ili bilo koji drugi)
200 gsvježeg kelja (bolje mladi, stari je žilaviji)
2 režnjačešnjaka
maslinovo ulje
svježe iscijeđeni limunov sok
sol, papar

Priprema

1 Pripremite sastojke

Kelj operite i narežite na trakice. Grah isperite pod hladnom vodom i ocijedite.


Češnjak nasjeckajte tako sitno da se pretvori u pastu. Pomiješajte ga s maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i paprom, promiješajte.


2 Pomiješajte

Grah i kelj stavite u veliku zdjelu i prelijte dresingom. Promiješajte.


3 Ohladite

Predlažemo da ovu salatu poslužite dobro ohlađenu. Ovdje nije problem što će dresing stajati na salati jer želimo da kelj dobije malo okusa i omekša od kiseline (suprotno od onoga što se radi s mekšim i delikatnijim lisnatim salatama).

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.