Ako koristite smrznute borovnice, odmrznite ih tako da ih stavite u hladnjak preko noći ili u mikrovalnu.
Pomiješajte mlijeko, borovnice, sirup i sol u blenderu dok se dobro ne sjedine.
Stavite chia sjemenke u staklenku od 2 šalice ili neku drugu posudu, a zatim ulijte otprilike 1⁄4 mješavine borovnica na vrh i temeljito promiješajte.
Dodajte preostalu mješavinu borovnica i dobro promiješajte. To
možete učiniti i u zdjeli, a zatim prebaciti u spremnik za pohranu.
Stavite poklopac na teglu i spremite puding u hladnjak najmanje 30 minuta prije posluživanja. Jedite takvo kakvo jest, miksajte dok ne postane glatko ili dodajte preljeve prema želji. Čuvajte u hladnjaku do
pet dana.
Nakon što pustite da se chia puding ohladi, stavite sve u blender i miksajte dok ne postane glatka smjesa.