Lepinje punjene slaninom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Lepinje punjene slaninom

Sastojci

Broj porcija
7
350 gglatkog brašna
15 gsvježeg kvasca
200 mlmlake vode
sol
dimljena slanina

Priprema

1 Zamijesite

U mlakoj vodi otopite kvasac i ostavite nekoliko minuta da se aktivira. U zdjelu stavite brašno i sol pa polako ulijte mješavinu vode i kvasca.


Zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.


2 Oblikujte

Tijesto podijelite na manje ili veće kuglice, ovisno o tome koliko velike lepinje želite pripremiti. Puniti sitno narezanom dimljenom slaninom.


3 Pržite

Svaku kuglicu tijesta razvucite rukama i pecite na malo ulja u zagrijanoj tavi na srednje jakoj vatri dok obje strane ne postanu zlatno smeđe.


4 Poslužite uz dip


Kiselo vrhnje, 3 žličice majoneze, sitno narezani režanj češnjaka, sol, papar i peršin.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶