Goveđi maslac

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Goveđi maslac by Tamara Ilijić Tamara Ilijić

Domaći goveđi maslac, idealan kada želite brzu i ukusnu goveđu juhu, dodatak jelima ili namaz za kruh. Recept naše čitateljice Tamare Ilijić iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
20
1,5 kggoveđe kosti (velika količina srži)
sol
papar
svježi peršin
svježi vlasac

Priprema

1 Pecite kosti

Kosti pecite u pećnici oko 45 minuta.


2 Napravite smjesu

Iz pečenih kosti izvucite srž, stavite u posudu, dodajte sol, papar, peršin i vlasac. Izradite smjesu štapnim mikserom.


3 Ohladite

Stavite smjesu na kratko u hladnjak, da se tekućina pretvori u maslac.


4 Oblikujte

Oblikujte u kobasicu, zapakirajte i pohranite u hladnjak.


"Super je za one dane kad želite brzu i ukusnu goveđu juhu, ili staviti komadić na pečeno meso, ili jednostavno namazati na komad tostiranig kruha. Meni su ovakve stvari u kuhinji zlata vrijedne", piše autorica recepta.