Recept za lijevane uštipke iz Zapadne Hercegovine

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Recept za lijevane uštipke iz Zapadne Hercegovine
Recept za lijevane uštipke iz Zapadne Hercegovine

Konoba Veranda nezaobilazna je adresa na gastro-turi jugom Hrvatske, smještena na šetnici u Orašcu. Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta. 


"Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo služiti uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu", kažu.


Baš zato, donosimo vam recept za njihove najukusnije uštipke. Brzo se pripremaju, a idealni su kad god nemate ideju “što jesti za večeru ili doručak” ili kao predjelo uz zakusku koju ćete poslužiti gostima uz npr. sir iz mijeha, pršut ili kajmak.

Sastojci

Broj porcija
8
400 gglatkog brašna
100 goštrog brašna
15 grakije loze
10 gsoli
600 ghladne vode

Priprema

1 Napravite tijesto

Umijesite glatku smjesu, koju potom treba ostaviti na odmaranju barem nekih 20-ak minuta. Naravno, ukoliko ukućani dopuste čekanje.


2 Pržite

Nakon odmaranja opet malo kuhačom ili mutilicom promiješajte smjesu.  Uzimajte manje količine smjese da vam uštipci ne budu debeli, a i lakše je kontrolirati izlijevanje.


Ulje vruće, ovisno o tavi barem 2 cm debljine ulja. Tava poželjna veća, plića i šira.


Svi mi kuhari volimo plin, ali indukcije su zavladale našim kuhinjama, stoga uzmite teflonsku tavu, veću i pliću i nemojte sebi uskratiti užitak pravih uštipaka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.