Kuglof "Medeno srce"

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuglof "Medeno srce" by Shutterstock Shutterstock
Kuglof "Medeno srce" by Shutterstock Shutterstock

Sočni kuglof na foru kolača Medeno srce, no u ovoj varijanti s jajima i mljevenim orasima umjesto brašna.

Sastojci

Broj porcija
12
3jaja
120 gšećera
75 gpekmeza od šljiva (ili drugi koji imate pri ruci)
100 mlulja
350 mlsoka od naranče (možete i mlijeko)
1naranča - ribana korica
100 goštrog brašna
1prašak za pecivo
1 žlicazačina za medenjake
200 gmljevenih oraha

Priprema

1 Napravite smjesu

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa ubacite ostale sastojke. Izmiksajte da nastane glatka smjesa.


2 Pecite

Kalup za kruh/kuglof nauljite i pobrašnite. Stavite smjesu i pecite na 170 stupnjeva oko sat vremena, a ako imate jaču pećnicu, bit će gotovo i desetak minuta ranije.


Ako tijekom pečenja vidite da gornji sloj dobiva previše tamnu boju, stavite list masnog papira ili alu-folije preko.


Ohladite pa tek onda režite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.