Brzi kukuruzni kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi kukuruzni kruh by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
8
250 gglatkog brašna
0,5 vrećicesuhog kvasca
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žličicasoli
1 žličicašećera
200 mlmlijeka
50 mlsuncokretovog ulja

Priprema

1 Tijesto

Dignite kvasac sa šećerom i toplim mlijekom pa pomiješajte s ostalim sastojcima.


Zamijesite tijesto, ostavite da se diže pola sata na toplom.


Oblikujte štrucu i stavite u nauljen duguljasti kalup da se diže još pola sata.


2 Pečenje

Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, stavite dignuti kruh unutra pa odmah smanjite na 200.


Pecite 25 minuta do pola sata. Ohladite prije rezanja.

Ana Korenic