Brzi kukuruzni kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi kukuruzni kruh by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
8
250 gglatkog brašna
150 gkukuruznog brašna (ne krupice za palentu, baš brašno)
0,5 vrećicesuhog kvasca
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žličicasoli
1 žličicašećera
200 mlmlijeka
50 mlsuncokretovog ulja

Priprema

1 Tijesto

Dignite kvasac sa šećerom i toplim mlijekom pa pomiješajte s ostalim sastojcima.


Zamijesite tijesto, ostavite da se diže pola sata na toplom.


Oblikujte štrucu i stavite u nauljen duguljasti kalup da se diže još pola sata.


2 Pečenje

Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva, stavite dignuti kruh unutra pa odmah smanjite na 200.


Pecite 25 minuta do pola sata. Ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.