Kroasani s čvarcima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kroasani s čvarcima  by Shutterstock Shutterstock

Kušajte čvarke na malo drugačiji način - od njih napravite nadjev i dodajte ih u kroasane.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

600 gglatkog brašna
30 gkvasca
300 mlmlijeka
1 žličicašećera
2 žličicesoli
1jaje
2 žliceulja

Nadjev

300 gmljevenih čvaraka
soli po želji

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U zdjeli izmrvite kvasac, dodajte šećer, sol, mlijeko, jaje, ulje i dobro promiješajte. Postepeno dodajte brašno pa zamijesite tijesto, koje ćete potom podijeliti na 8 jednakih dijelova.


2 Dodajte čvarke

Svaki od 8 dijelova razvaljajte u krug veličine tanjura. Slažite ih jedan na drugoga, a između svakog dodajte mljevene čvarke. Zadnji sloj mora biti tijesto.


3 Formirajte kroasane

Tijesto zatim preokrenite na drugu stranu i razvaljajte ga u veliki krug koji ćete zatim podijeliti na 16 dijelova, a svaki od tih dijelova zatim rolajte od šireg dijela prema užem i formirajte u kroasan.


4 Ispecite

Kroasane složite na lim obložen papirom za pečenje, s dovoljno razmaka između svakoga. Pokrijte ih i ostavite na toplom jedan sat.


Zatim ih premažite bjelanjkom i stavite u hladnu pećnicu, koju ćete tek tada uključiti na 200 stupnjeva, i pecite ih dok ne porumene. Ohladite ih 15 minuta pa poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.