Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer te mutite dok smjesa ne postane svijetla i gusta.
Ručno pomiješajte žumanjke sa snijegom od bjelanjaka.
U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo, gustinom i kakaom.
Smjesu prosijte u razmućena jaja. Pazljivo izmiješajte.
Na štednjaku otopite maslac te ga ulijte u biskvit pa dodajte i sok iz kompota. Sve dobro pomiješajte.
Na dno kalupa veličine 26 centimetara postavite papir za pečenje, a stijenke namastite.
Izlijte smjesu za biskvit u kalup, dobro je poravnajte i lupite dnom par puta o tvrdu podlogu.
Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 30 minuta.
Iscijedite pola limuna.
Malo tekućine iz kompota pomiješajte s gustinom i dobro izmiješajte tako da nema grudica.
U lonac na štednjaku ulijte preostalu tekućinu od kompota pa dodajte višnje, šećer, iscijeđeni limunov sok, cimet, izmiješani gustin i liker.
Sve zagrijavajte do vrenja uz miješanje i zatim kuhajte minutu do dvije da se smjesa zgusne.
Osigurajte da je vrhnje za šlag hladno iz hladnjaka. U veću posudu ulijte vrhnje. Počnite miksati na srednjoj brzini.
Dok miksate, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kada vrhnje počne postajati gušće, postepeno dodavajte šlag fix.
Nastavite miksati dok ne dobijete čvrstu i kremastu teksturu.
Maknite papir za pečenje ispod najdonjeg biskvita te ga postavite na pladanj.
Vruću smjesu podijelite na 2 jednaka dijela, te nanesite na donji i srednji biskvit pazeći da ne ide do rubova.
Na donji biskvit nanesite pola kreme od vrhnja i dobro zagladite.
Stavite drugi biskvit s višnjama pa i na njega stavite ostatak bijele kreme i dobro je zagladite.
Pokrijte sve gornjim biskvitom.
Stavite tortu na sat vremena u frižider.
Nakon sat vremena umutite slatko vrhnje i vanilin šećer do pola, a onda dodajte učvršćivač za šlag.
Čokoladnim strugotinama ukrasite tortu.
Rubove torte dekorirajte vrećicom za ukrašavanje i šlagom. Na svaki vrh stavite po jednu kandiranu trešnju.
Prije posluživanja, tortu ohladite u hladnjaku na minimalno 3 sata, a najbolje preko noći.