Lepinje punjene kobasicom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Lepinje punjene kobasicom i sirom
Lepinje punjene kobasicom i sirom
Lepinje punjene kobasicom i sirom
Lepinje punjene kobasicom i sirom

Sastojci

Broj porcija
7
350 gglatkog brašna
200 mlmlake vode
15 gsvježeg kvasca
sol
kobasica i sir

Priprema

U mlakoj vodi otopite kvasac i ostavite nekoliko minuta da se aktivira. U zdjelu stavite brašno i sol pa polako ulijte mješavinu vode i kvasca.


Zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta.


Tijesto podijelite na manje ili veće kuglice, ovisno o tome koliko velike lepinje želite pripremiti. Puniti sitno narezanom kobasicom i sirom.


Svaku kuglicu tijesta razvucite rukama i pecite na malo ulja u zagrijanoj tavi na srednje jakoj vatri dok obje strane ne postanu zlatno smeđe.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶