Pita sa sirom, špinatom i mortadelom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita sa sirom, špinatom i mortadelom by Shutterstock Shutterstock

Fina pita od lisnatog tijesta sa sirom, špinatom i mortadelom, a možete ju napraviti i s nekim drugim sastojcima.

Sastojci

Broj porcija
10
500 glisnatog tijesta
380 gsvježeg sira
130 gcrvenog luka
25 gčešnjaka
2jaja
190 gmortadele
65 gtvrdog ribanca
85 gmaslina

Priprema

1 Napravite nadjev

Usitnite crveni luk i svježi češnjak te ih dodajte svježem siru. Promiješajte pa dodajte i usitnjeni špinat. Ponovno promiješajte i dodajte dva cijela jaja, mortadelu nasjeckanu na kockice i ribanac pa začinite po želji. Promiješajte i ostavite sa strane.


2 Pripremite tijesto

Lisnato tijesto razvaljajte i nožem ga narežite na kvadrate - na jedan kvadrat ravnomjerno rasporedite nadjev, u nadjev utisnite par maslina, a zatim ga prekrijte drugim kvadratom i rubove spojite vilicom. Premažite jajem.


3 Ispecite

Kvadrate napunjene nadjevom stavite na lim za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko pola sata. Pustite da se malo ohlade pa poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.