Oslić u škartocu

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Oslić u škartocu
Oslić u škartocu

Sastojci

Broj porcija
5
5 komadaoslića bez glave
začin za ribu
2manje tikvice
3veće mrkve
3crvene rog papirke
500 gšampinjona
maslinovo ulje
mediteranska mješavina začina
češnjak u granulama ili svježi
usitnjeni suhi ružmarin ili svježi

Priprema

Začinite ribu i povrće. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva (opcija ventilator).


Na sredinu papira za pečenje stavite komad oslića i oko njega dio povrća. Preklopite papir sa svake te sa strane zavežite koncem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.


U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, usitnjeni peršin, usitnjeni ružmarin i češnjak, kako biste dobili preljev kojim ćete premazati pečeni oslić prije konzumacije radi još boljeg okusa.


Pecite otprilike sat vremena.

Kristina Pavković
Kristina Pavković
amateur chef