Kotonjada

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kotonjada by Shutterstock Shutterstock
Kotonjada
Domaći recept, da kuća zamiriše :)

Sastojci

Broj porcija
10
2 kgdunja
2 lvode
šećera koliko i težina skuhanih tj. propasiranih dunja

Priprema

1 Skuhajte dunje

2 kg dunja s korom narežite na četvrtine te im izvadite koštice pa kuhajte u 2 l vode.


Kad su sasvim omekšale, procijedite i propasirajte najbolje kroz cjediljku da se uklone sitne mrvice iz dunja.


2 Skuhajte kotonjadu

Smjesu izvažite i dodajte joj količinu šećera težine kao i propasirane dunje te kuhajte 40-ak minuta neprestano miješajući. Dodajte i iscijeđeni limun.


Gotovo je kad se smjesa počne odvajati od stijenki posude u kojoj se kuha.


3 Osušite

Odmah iskrenite u pleh tako da visina smjese bude oko 2 cm da se može lijepo osušiti kroz 3 dana.


Narežite na kocke ili oblik koji želite. Može se uvaljati u šećer.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog

Ključne riječi