Slatke prhke kiflice bez maslaca i masti

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Slatke prhke kiflice bez maslaca i masti by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
10
500 gglatkog brašna
300 mlulja
150 mlvruće vode
1 vrećicapraška za pecivo
150 gšećera u prahu za uvaljati pečene

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U posudi pomiješajte sve sastojke i pola količine brašna, pa kako mijesite, tako dodajate ostatak.


Možda će vam zatrebati i nešto više od količine navedene u sastojcima, sve ovisi koje brašno koristite. Dodajte malo po malo, da dobijete tijesto koje ćete moći razvaljati.


2 Oblikujte

Sada možete upaliti pećnicu na 200 stupnjeva, neka se grije dok oblikujete kiflice.


Tijesto podijelite na 4 loptice pa na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na par mm debeljine. Ako se "lista", samo ga spljoštite.


Režite svaku razvaljanu lopticu, to jest krug, na 6 ili 8 dijelova. Stavite na svaki trokut malo pekmeza ili marmelade po želji, pa motajte kiflice.


3 Ispecite

Stavljajte ih na lim za pečenje obložen masnim papirom, pecite 20-ak minuta. Pečene uvaljajte u šećer u prahu.


Super su drugi dan, postaju još prhkije.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.