U jednoj zdjeli pomiješajte orašaste plodove i kandirano voće, a u drugoj brašno i začine i stavite na stranu.
U loncu pomiješajte med, vodu i šećer i kuhajte na srednje jakoj vatri, miješajući dok smjesa ne zavre, a onda smanjite vatru i kuhajte 2-3 minute ili dok se šećer potpuno ne otopi.
Dodajte smjesu meda u smjesu orašastih plodova i dobro promiješajte. Zatim dodajte smjesu s brašnom i dobro sjedinite, miješajući mokrim rukama.
Smjesu stavite u kalup za torte koji ste prethodno namastili i pobrašnili i mokrim rukama tijesto ravnomjerno utisnite u kalup. Tijesto prije pečenja pospite žlicom šećera u prahu te pecite 30-40 minuta na 150 stupnjeva.
Kada je kolač pečen, pustite da se hladi u kalupu otprilike 15 minuta, a zatim ga izvadite, pospite šećerom u prahu i poslužite.