Sočni ohlađeni browniesi

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sočni ohlađeni browniesi by Shutterstock Shutterstock

Ovo nije jedan od onih deserata koje ćete pripremiti u sat vremena - za najsočnije browniese ikad trebat će vam čak nekoliko dana. No upravo su ti browniesi najukusniji koje ćete ikada probati.

Sastojci

Broj porcija
12
230 gmaslaca
1 žličicainstant kave
30 gleda
230 gčokolade za kuhanje
4jaja
450 gšećera
45 gkakaa
220 gglatkog brašna
1 žličicasoli
300 gčokolade po želji

Priprema

1 Pripremite smjesu

Stavite maslac u lonac i kuhajte ga na jakoj vatri dok se ne otopi pa ga neprestano miješajte još 5 minuta dok ne postane smeđ. U maslac zatim dodajte led i žličicu instant kave, promiješajte i maknite s vatre.


U posebnu posudu stavite čokoladu za kuhanje koju ste prethodno razlomili na kockice, preko nje prelijte rastopljeni maslac i miješajte dok se čokolada ne otopi.


Dok se čokolada hladi, miksajte jaja i šećer dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim u tu smjesu ulijte čokoladu i sve zajedno dobro promiješajte.


U smjesu dodajte kakao u prahu, brašno i sol, dobro promiješajte, a na kraju dodajte i komadiće čokolade po želji.


2 Ohladite

Pripremite dublji lim za pečenje i u njega stavite papir za pečenje, a zatim po njemu ravnomjerno rasporedite brownies smjesu. Lim dobro zamotajte prijanjajućom folijom sa svih strana i stavite ga u hladnjak preko noći.


3 Ispecite pa ponovno ohladite

Idući dan izvadite ohlađenu brownies smjesu iz hladnjaka i pecite ju 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada browniesi budu gotovi, ostavite ih da se hlade otprilike 10 minuta, a zatim ih stavite u zamrzivač na 30 minuta.


Nakon 30 minuta stavite ih u hladnjak na još nekoliko sati (idealno bi bilo cijelu noć), a zatim ih izvadite, narežite i uživajte u najsočnijim hladnim browniesima!


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.