Kruh iz lonca

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh iz lonca
Kruh iz lonca

Nigdje nećeš naći ovako ukusan i jednostavan kruh. Nećeš ga čak ni mijesiti. Ovo je trik kojeg svakodnevno koristim. Pečem kruh u loncu. Na taj način kruh bude hrskav izvana, a mekan iznutra. Probaj!

Sastojci

Broj porcija
12
2 šalicebrašna tip 550
1 šalicatople vode
1 žlicasoli
1 prstohvatšećera
0,5 vrećicesuhog kvasca
2 žlicemaslinovog ulja
Napomena: *šalica je od 200 ml.

Priprema

1 Pripremite tijesto

Sve sastojke promiješajte vilicom, to će biti ljepljivo, ali nema veze.


Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta.


Nakon 20 minuta tijesto promiješajtw vilicom, premažite uljem i ostavite 1 sat da se diže.


2 Prebacite u lonac i pecite

Sada tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu. Sada je vrijeme da pećnicu i svoj lonac zagrijete na 200 stupnjeva.


Rastegnite ga u pravokutnik.


Zarolajte ga kao štrudlu.


I zatim krajeve spojite da biste dobili okrugli kruh.


Zarežite po sredini, prebacite oprezno u vrući lonac i poklopite.


Poklopljeno pecite 20 minuta pa otklopljeno još 10 minuta na 250 ovisno o tome koliko želite tamnu koricu na kruhu.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.