Julijanin kruh ispod poklopca

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Julijanin kruh ispod poklopca by Julijana Bakunić Julijana Bakunić
Julijanin kruh ispod poklopca by Julijana Bakunić Julijana Bakunić
Julijanin kruh ispod poklopca by Julijana Bakunić Julijana Bakunić
Julijanin kruh ispod poklopca by Julijana Bakunić Julijana Bakunić
Julijanin kruh ispod poklopca by Julijana Bakunić Julijana Bakunić

Kruhu koji se peče u poklopljenoj posudi ne pada popularnost, a odlikuju ga tanka, lagano elastična, ali i hrskava korica te vrlo vlažna, gusta unutrašnjost pa ovaj kruh jednim dijelom podsjeća i na sveprisutan kruh od kiselog tijesta.


U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo recept čitateljice Julijane Bajunić, gdje je uz fotografije detaljno pojasnila pripremu. Zato, ako još niste savladali pripremu ovog kruha, svakako ga probajte napraviti po Julijaninom receptu.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgbrašna tip 00
700 mltople vode
2 vrećicesuhog kvasca
20 gsoli
malo maslinovog ulja

Priprema

1 Zamijesite

Kvasac stavite u malo toplog mlijeka sa žličicom šećera da se digne. Zamijesite tijesto i ostavite da se diže.


2 Preklapajte

Kada se digne prvi put, premijesite ga povlaceci ga prstima iz sredine prema van da ulazi što više zraka.


Postupak ponavljajte jos 3 puta (sveukupno 4 dizanja).


"Nekada znam ostaviti tijesto da prenoći u hladnjaku pa ga sljedeći dan izvadim i pustim da se još jednom digne, premijesim i stavim peći", dodaje autorica recepta.


3 Ispecite

Pećnicu upalite na 250 stupnjeva i stavite u nju pekač da se zagrije prazan (u Julijaninom slučaju vatrostalna zdjela s poklopcem).


Tijesto istresite na papir za pečenje i zatim s papirom stavite u pekač, poklopite i vratite u pećnicu.


Pecite poklopljeno oko 25 minuta, zatim otklopite i pecite jos oko 35 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.