Prhki keksi

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhki keksi
Nekome su uvijek tlaka, ali taj osjećaj kada ih imaš doma i svaki čas viris da li ih je još ostalo. Ne znaš da li su bolji topli ili hladni kada otpuste.

Sastojci

Broj porcija
50
220 goštrog brašna
150 gmaslaca
50 gšećera u prahu
0,5praška za pecivo
1 prstohvatsoli
1jaje
ekstrakt vanilije
marmelada za spajanje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno, šećer, prstohvat soli i prašak za pecivo.


Utrljajte narezani hladni maslac u brašno.


Dodajte jaje i aromu vanilije.


Zamijesite i ako je potrebno, a ponekad je, dodajte žlicu vode.


Možete u polovicu tijesta dodati žlicu kakaa.


Ostavite u hladnjaku barem 20 minuta.


2 Oblikujte kekse

Razvaljajte tijesto, režite oblike, polovici izrežite rupice.


Pecite na 180 oko 5 minuta.


3 Spajajte

Keksiće namažite pekmezom ili čokoladom pa ih spojite.


Posipajte šećerom u prahu.

Sanja_kuha
Sanja_kuha
Mama troje djece, volim kuhati, peći, pržiti ma sve. Od svih jela najviše volim ona jednostavna jeftina i brza. Ovdje možeš pronaći recepte za pripremu svega pa čak i tijesta koja ti štedi vrijeme ali ne I okus jela.

Ključne riječi