Salata s bulgurom i narom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata s bulgurom i narom by Shutterstock Shutterstock

Nar ili šipak često se naziva vladarem jeseni, a može se jesti i u salati. Evo i recepta za jednu takvu zdravu salatu.

Sastojci

Broj porcija
6
270 gbulgura
3 žlicesvježeg limunovog soka
2 žlicemeda
1 režanjčešnjaka
1 prstohvatcimeta
3 žlicemaslinovog ulja
sol
papar
1endivija
60 gnasjeckanog peršina
12 gnasjeckanih listića mente
1 žličicanaribane limunove korice

Priprema

1 Skuhajte bulgur

U velikom loncu s kipućom posoljenom vodom kuhajte bulgur dok ne omekša, otprilike 15 minuta. Dobro ocijedite, pa rasporedite po limu za pečenje kako bi se ohladio.


2 Očistite nar i napravite preljev

Dok se bulgur hladi, nad zdjelom očistite nar i iz njega izvadite sjemenke. Sjemenke ostavite sa strane.


U posebnoj posudi pomiješajte limunov sok, med, češnjak i cimet, a zatim dodajte i jednu žlicu soka od nara koji je ostao u zdjeli nakon čišćenja.


Neprestano miješajući, ulijevajte i maslinovo ulje, a zatim posolite i popaprite.


3 Napravite salatu

U većoj zdjeli pomiješajte bulgur, nasjeckanu endiviju, nasjeckani peršin, nasjeckane listiće metvice, koricu limuna i sjemenke nara.


Dodajte preljev i dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.